Bemutatkozás

Intézményünk Csongrád-Csanád vármegyében, Szegedtől nyugatra, 25 km távolságra található. Távol a várostól, ipar nélkül, nagy tanyavilággal rendelkező község vagyunk, ahol a fő megélhetési forrás a mezőgazdaság. 

A Zákányszéki Manó-kert Óvoda 1960-ban épült, jelenleg 3 óvodai csoportban foglalkozunk a gyermekekkel. A korelosztás homogén, azaz az egyes csoportokat közel azonos életkorú gyermekek alkotják. Vidám csoportnevekkel próbáljuk a gyermekek számára is vonzóvá tenni azt a helyet, ahol napjuk nagyobb részét töltik. így intézményünkben található Pillangó, Katica és Manócska csoport. 
Óvodánk jelenleg "Zöld óvoda", "Madárbarát" és "Családbarát Köznevelési Intézmény" címekkel rendelkezik. Óvodánk tágas udvara helyet ad az óvodakertnek, valamint a szabadmozgásos játékok tevékenységére, sószobával rendelkezünk, ahol a logopédiai és gyógypedagógiai fejlesztéseket végzik az utazó gyógypedagógusok.
Épületünkben található a bölcsődei intézményegység is, ahol két csoport: Csiga-biga és Mazsola csoport, 24 kisgyermeknek biztosít barátságos, családias környezetet.
Óvodánk harmadik intézményegysége a főzőkonyha, mely biztosítja a Kistérségi óvodákban a diétás, valamint a zákányszéki bölcsőde, óvoda és általános iskola gyermekei számára az étkeztetést.
Óvodánk önkormányzati fenntartású intézmény.
Tagjai vagyunk a Bölcsődék és Óvodák Kistérségi Egyesületének (BOKE). Az Egyesület által szervezett programokon, továbbképzéseken rendszeresen részt veszünk a gyermekekkel és a dolgozókkal egyaránt.

Szlobonyi-Kovács Ágota
Intézményvezető